Wat is een koolhydraatarm dieet?

Er zijn tegenwoordig honderden diëten beschikbaar waarvan er ook veel tussen zitten die je binnen de kortste tijd enorm veel kilo’s laten afvallen. Laat je niet misleiden door deze uitspraken en kies voor een goed dieet dat je stabiel laat afvallen zoals het koolhydraatarm dieet. Er zijn verschillende diëten die hieronder vallen zoals het Atkins dieet, het zone dieet, het proteïne dieet en natuurlijk ook het eiwittendieet. Al deze diëten zijn erop gericht om het aantal koolhydraten ver te laten dalen. Natuurlijk zijn ze allen anders en zijn er zelfs onder de koolhydraten arme diëten verschillen. Uit deze diëten kun je het dieet kiezen dat het beste bij je past.

Atkins dieet

Als er gesproken wordt over een koolhydraten arm dieet dan gaat het vaak over het Atkins dieet. In de beginfase van het Atkins dieet mogen de volgers helemaal geen koolhydraten eten. Geen simpele koolhydraten maar ook geen complexe en suikers zijn al helemaal verboden. Door dit alles te schrappen uit het dieet raakt het lichaam in ketose. Dit is een staat van het lichaam waarmee het lichaam de vetten begint te verbranden om aan energie te komen.

Ketose

Als ketose plaatsvindt dan verandert de werking van het lichaam en verbrand het lichaam meer vetten dan normaal. Als je wilt afvallen is dit natuurlijk perfect. Er is echter wel een nadeel. Als er weinig tot geen koolhydraten gegeten worden kunnen er bijwerkingen optreden zoals hoofdpijn, moeheid en stemmingswisselingen. Dit maakt het soms erg moeilijk om je te houden aan het dieet. Het voordeel van het dieet is dat je veel vlees mag eten. Je kunt bijvoorbeeld kip blijven eten, biefstuk of vis. Als je van salades houdt dan is dit dieet niet moeilijk vol te houden.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>