Afvallen met dieet shakes

Hoewel de meeste diëten aanraden om de inname van eiwitten te verhogen, zijn er ook eiwitshakes deze worden ook wel proteïne shakes genoemd en bestaan voor een groot deel uit eiwitten/proteïne. De shakes beloven je een verzadigd gevoel te geven, en helpen je met afvallen. Om tussendoor (verkeerd) snacken tegen te gaan worden er vaak ook tussendoortjes aangeboden, dit kunnen repen zijn maar zelfs eiwitchips en er is ook pasta te krijgen die voor het merendeel bestaat uit eiwitten. Toch zijn veel mensen nog altijd wat onwennig over het maaltijden vervangen door shakes. Zal het wel genoeg vullen, zal ik geen honger meer hebben, mag ik wel eten, wat mag ik wel en niet eten, hier zijn allemaal vrij simpele antwoorden op.

dieet shakes

Wanneer je een dieet gaat volgen waarin je maaltijden gaat vervangen door shakes, kan je dit het beste rigoureus aanpakken. Begin meteen met twee of het liefst zelfs drie maaltijden te vervangen. Je lost het mengsel op in water, melk, (magere) yoghurt of biogarde en het product is klaar voor gebruik. In de eerste week kan je nog een hongergevoel hebben tussendoor, maar dat is over het algemeen gewenning aan het product en het missen van de kauwreflex, er zijn ook tussendoortjes beschikbaar die volledig of voor het grootste gedeelte uit eiwitten bestaan, deze kan je rustig eten. Na de eerste week kan je weer voorzichtig een normale maaltijd gaan eten, kies zelf wanneer maar de avondmaaltijd zal het meest voor de hand liggen, kijk wel uit dat je geen enorme porties gaat eten en niet jezelf gaat verleiden tot grote hoeveelheden koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen). Maar zorg er wel voor dat je zo normaal mogelijk kunt eten. Uiteindelijk zal je toch ook weer zonder de shakes moeten gaan eten, want het is niet aan te raden om voor een zeer lange periode alleen maar shakes te gebruiken.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>